PROSJEKTER / BESTE ELEV


BESTE ELEV 2022

Prisen går i år til Eva Weston Szemes Klasse: 3Fus

Hun er en hyggelig og omgjengelig elev med stor faglig kompetanse og kunnskasglede, samt omsorg og omtanke for andre.

Hun har svært gode faglige resultater i både realfag og fellesfag.

Hun hjelper mer enn gjerne sine medelever i fag.

Hun bidrar med leksehjelp på læringssenteret og utfordrer medelever i sjakkpartier på biblioteket.Vi kommer til à savne deg Eva. Masse lykke til videre.

 

BESTE ELEV 2021

Vinneren av prisen er Tamara Nashwan Attar. Hun har gode karakterer, lavt fravær og upåklagelig atferd både i og utenfor klasserommet. Hun er faglig interessert og ambisiøs, og en viktig støttespiller for sine medelever faglig. Hun har representert skolen i Thailand i forbindelse med Right to play. I tillegg har hun bidratt i lokalmiljøet med idrett for jenter i Groruddale_____________________________________________________________________________________________


BESTE ELEV 2020


Vinneren av prisen er en hyggelig, ambisiøs og moden attenåring. Eleven tar sin akademiske utvikling veldig seriøst og har gjennom sine tre år på Bjerke vist et gjennomgående høyt faglig nivå og ikke noe fravær. Dette har resultert i topp karakterer.

Eleven har vært viktig for det sosiale miljøet både i klassen sin og generelt på Bjerke. Eleven har et øye for folk rundt seg og er rask til å tilby en hjelpende hånd til medstudenter. I 3STC har eleven vært en stor ressurs til både læringsmiljø og klassemiljø. Stadig har denne eleven bidratt med gode faglige innspill og spørsmål. Sosialt har eleven vært raus med kunnskapen sin og villig delt denne med medelever.

 Eleven har bidratt som assistentlærer i realfag og har vært rettighets og undervisningsansvarlig for elevrådet på skolen. I tillegg har eleven vært sentral i Bjerke danserevy og i faddergruppen.

Eleven har alltid en høflig, positiv og imøtekommende holdning og er godt likt av lærere og elever.

Vi er glade for å gi prisen til

 

Richard Nilanthan Limalanathan


_____________________________________________________________________________________________


BESTE ELEV 2019


 Hvert år gir Groruddalen Rotary Klubb en pris til «Beste elev» eter endt skolegang. Prisen er et diplom sammen med en sjekk på 5 000 kroner. I år var det 25. gang denne prisen ble delt ut. Her er hva som sto i Akers Avis Groruddalen om denne begivenheten.


Hary ble hedret med Rotary-prisen


Det knytter seg alltid stor spenning til hvilken avgangselev som kommer til å motta den høythengende rotaryprisen for «Beste elev» i forbindelse med vitnemålsutgivelsene ved Bjerke videregående skole. I år var det Hary Pirajan Mahalingam som ble tildelt prisen.


Skrevet av: Rolf E. Wullf / Akers Avis Groruddalen


Det er ingen hvilken som helst pris - det er ganske enkelt skolens beste elev som kåres.

- Jeg er bare ydmyk og takknemlig. Dette setter jeg virkelig stor pris på. Dette skal jeg ta med meg som en stor inspirasjon til å fortsette utdannelsen, smiler en ganske så lykkelig Hary.


Riktig elev

Det var i 1994 at Groruddalen Rotary Klubb delte ut prisen første gang. Og den aller første mottakeren, Rolf Erik Rundin, er i dag lærer ved Bjerke videregående skole.

- Det viser at riktig elev ble valgt allerede den gang, humrer Henning Ellström Engh, som de siste årene har hatt æren av å dele ut prisen på vegne av rotaryklubben.

Han hadde tatt med seg en kopi av Akers Avis Groruddalens artikkel i forbindelse med den begivenheten. Da het rektor Anna Øvsthus og den gang president i Groruddalen Rotary Klubb, Rolf Erik Halvorsen, delte ut prisen til sin navnebror Rolf Erik.


Topp resultater

Som vanlig var det skolens ledelse som plukket ut den eleven de mente best fortjente prisen.

- Begrunnelsen de kom med for å gi Hary prisen er vi fullstendig enige i, konstaterer Ellström Engh.


Og den er som følger: Hary er en svært hjelpsom, høflig og ydmyk gutt. Reflektert og meget kunnskapssøkende. Han er realfagselev, og lærerne sier han liker å bidra til at andre blir bedre. Dette viser han blant annet ved at han har stilt opp som hjelpelærer på eksamenskursene for 10. klasseelever på lørdager hele våren. Hary har også hjulpet til i Bjerkes danserevy ved å jobbe i kulissene som viktig støtteperson. I tillegg til å bidra til andres suksess, presterer han på høyeste nivå i samtlige fag. Han får topp resultater og fraværet er minimalt. På grunn av sin væremåte mot elever og ansatte på Bjerke, samt dedikasjon for fagene, er Hary et forbilde for andre. En flott og verdig vinner av Rotary-prisen for beste elev 2019.


_____________________________________________________________________________________________


BESTE ELEV 2018


På samme måte som tidligere år ga Groruddalen RK også i år ut prisen til "Beste elev" på skoleavslutningen ved Bjerke videregående skole. Det var det klubbens past president, Henning Ellström Engh som sto for utdelingen. Prisvinneren får et diplom og en sjekk på kr 5 000.

Her følger hva lokalavisen, Akers Avis Groruddalen, skrev om prisvinneren 2018.


Vitnemål med bare seksere:
 

Shannen er «best i alt»


Shannen Sanchutha Jeiharan (18) nyter late sommerdager hjemme på Ammerud. Det har hun fortjent. Nylig avsluttet hun skolegangen ved Bjerke videregående skole med toppkarakter i alle fag. I tillegg spiller hun håndball på høyt nivå. Til høsten skal hun begynne på medisinstudier.

Regner man på det sitter Jeiharan igjen med et karaktersnitt på 62.8! Det er smått utrolig, særlig med tanke på at 18-åringen også er NM-mester med Nit/Haks J18-lag. Selv er den ydmyke håndballjenta klar på at hun ikke har «jobbet ræva av seg», men heller vært fokusert og dedikert i timene.

- Man hører ofte at det er beintøft å få gode karakter, men jeg syns det har gått ganske fin. Til tider har det vært stressende, men man kan kombinere skole med et sosialt liv, understreker Jeiharan.

Hjemme har mamma, Sugirtha Jeiharan, alltid støttet datteren både i idretten og på skolen. Det er Shannen takknemlig for.

- Jeg er stolt over mamma som har oppdratt meg til å bli den jeg er i dag. Hun har alltid støttet meg, og jeg hadde ikke vært like selvstendig om det ikke var for hun.

Sengeliggende

I tillegg til de vanlige fagene, har hun også tatt morsmåleksamen i tamil, og realfag. Hun skryter av læringsmiljøet på Bjerke, men legger til at det blir hva man gjør det til.

- Det er synd jeg ikke fikk vært med på utdelingen. Jeg visste at jeg var nominert til årets elev, og jeg ble veldig glad og stolt da jeg vant prisen, sier Jeiharan om Rottary-prisen som ble utdelt på skoleavslutningen. Supereleven var syk og kunne ikke delta.

- Jeg har ikke feiret på noen spsiell måte. I sommer har jeg vært i både Dubai og Sri Lanka, kanskje det kan være feiringen. Men jeg vet ikke om mamma har planlagt noe? spør Jeiharan.

KLAR FOR MER

Etter 13 år med skole er det mange som tar et friår, og enten jobber eller drar i militæret. Jeiharan skal rett på medisinstudiene, og så spesialisere seg innenfor psykiatri.

Men det er lenge til skolestart, og Jeiharan er opptatt av å nyte sommren, særlig når det er så fint vær.

- Jeg liker å være i Lillomarka, men også ved badedammen på Grorud. Det har blitt mye bading i år, erkjenner Jeiharan. 

TRENGER IKKE MASE

- Nå trenger jeg ikke å mase på henne lenger. Hun er flink til å planlegge dagene sine, og jeg er så stolt av hun. Særlig at hun fikk seks i sidemål, det syns jeg er imponerende.

- Kan du snakke flytende Nynorsk?

- Nei, Nynorsk er noe man skriver, ikke snakker, informerer Shannen.


______________________________________________________________________________________________

BESTE ELEV 2017

Rotaryprisen 2017 til Lotte

Tekst/ foto: Rolf E. Wullf/ Akers Avis Groruddalen.

Tradisjonen tro stilte Groruddalen Rotary Klubb opp og hedret en av avgangselevene ved Bjerke videregående skole i forbindelse med vitnemålsutgivelsene.

- Dette kom helt ut av det blå. Jeg vet ikke hva jeg skal si. Det er helt utrolig å få denne påskjønnelsen, sier en svært forbauset og glad Lotte Kristoffersen (19) fra klasse 3IDB.

Ansvarsfølelse

Lotte er en person som liker å ta ansvar utover det vanlige. Hun har blant annet vært klassens tillitselev i tre år og på den måten brydd seg.

Hun har også ledet jenteprosjektet "Rosa sko", som har som mål å få jenter, spesielt minoritetsjenter, til å bli glad i idrett gjennom fotballen. I den forbindelse har det deltatt rundt 400 jenter fra fjerde klassetrinn. Et prosjekt som har hentet mye heder og ære.

- Lotte er ganske enkelt opptatt av å bidra til samfunnet. I tillegg har hun deltatt i Bjerkes danserevy i to år på rad, og er selv utøvende sportsdanser innen freestyle/disko, sier rotaryklubbens president Henning E. Engh.

- Hun har en positiv energi som er smittsom. Den har hun også brukt til å skaffe seg et vitnemål med topp karakterer, herav mange seksere, i tillegg til lite fravær og god oppførsel. Med å ha så stor ansvarsfølelse for andre og for skolemiljøet, og samtidig oppnå glimrende faglige resultater, har hun vist seg som et forbilde for andre elever. Det er en høyst fortjent pris, konkludere Engh.

Nå skal hun avtjene verneplikten

- Det blir en ny og spennende utfordring. Da får jeg samtidig tid til å tenke fremover og finne ut hva jeg skal satse på.Det blir videre studier etter militærtjeneste, men vi får se etter hvert hva jeg satser på, smiler hun.

_____________________________________________________________________________________________


BESTE ELEV 2016

stolt prisvinner på bjerke videregående skole

Skrevet av: Rolf E. Wulff, Aker Avis Groruddalen

Tradisjonen tro delte Groruddalen Rotary Klubb pris for beste elev i forbindelse med Bjerke videregående skoles 3. klasseavslutning. I år var det Kristina Gorski som mottok prisen.

- Det er like hyggelig hver gang vi kan møte på Bjerke videregående skole og dele ut denne prisen. Jeg setter stor pris på å overrekke den, smiler Magne Eilertsen fra Groruddalen Rotary Klubb.

Arbeider hardt

Foran lærere, elever og foresatte kunne han fortelle at klubben i år feirer sitt 35-årsjubileum og at det er den 17. prisen de deler ut på skolen.

- Det har etter hvert blitt 17 representanter for flotte og flinke fremtidige yrkesutøvere. Og i år var det Kristina Gorski som får prisen fordi hun har oppnådd det høyeste karaktersnittet blant 3. klasseelevene på Bjerke skoleåret 2015/2016. En resultatorientert jente som nesten ikke har hatt fravær, og som arbeider hardt og iherdig for å nå sine mål. BESTE ELEV: Kristina Gorski oppnådd det høyeste karaktersnittet blant 3. klasseelevene på Bjerke det siste skoleåret. Dermed ble hun hedret av Groruddalen Rotary klubbs pris. Prisutdeler var Magne Eilertsen og rektor Astrid Grytte er selvfølgelig stolt over sin "superelev".
– Hun har også deltatt i Bjerkes danserevy «Eastside story», som ble en stor suksess. Her har hun vært med å etablere en tradisjon på skolen. I faget toppidrett dans oppnådde Kristina toppkarakter både i standpunkt og til eksamen, slo Edvardsen fast.

Lærerne karakteriserer Kristina som svært flink, hyggelig og en som i stor grad bidrar til et godt klassemiljø. På den måten er Kristina også et forbilde for andre elever. Prisen er et reise-/studiestipend på 3000 kroner.

En veldig stor ære. Dette er jeg virkelig stolt og takknemlig for, smiler Kristina som allerede har bestemt seg for å satse på advokatyrket.

- En like stor ære for oss å få dele ut prisen, og Kristina fortjener den virkelig. Du blir ikke best av alle på skolen uten grunn. Jeg er også sikker på at advokatbransjen vil nyte godt av henne etter hvert, sier Edvardsen.

Er inkluderende

Men det var en prisutdeling til. Skolens motto er at «Bjerke bryr seg», og i den anledning delte man for første gang ut skolens «Bjerke bryr seg»-pris - og mottakeren av denne ble Louis Johnson som hadde blitt stemt fram av sine medelever, og videre håndplukket av valgkomiteen. I begrunnelsen står det at han får prisen fordi han er inkluderende, snill, støttende og styrker det sosiale miljøet på skolen. Han ganske enkelt bryr seg.

Det var virkelig overraskende og gledelig. Jeg prøver jo faktisk bare å bry meg, smiler Louis.

Han er forøvrig barnebarn av Berit Svea som er leder for «Vennetreffen» på Veitvet, hvor han forøvrig holdt et lite foredrag om kjærlighet sist vinter - og ga alle de tilstedeværende pensjonistene en god klem.

- Jeg liker å klemme, humrer han.

- Men først og fremst handler det om å være grei og imøtekommende med alle elever, ta kontakt, slå av en prat uten at det behøver å være noen spesiell grunn for det, og selvsagt ha «antennene ute» og fange opp noen signaler om at enkelte kanskje ikke alltid har det så greit.

«Bjerke bryr seg»-prisen er ikke klassetrinnbestemt. Selv er Louis ferdig med første klasse, er styremedlem i elevrådet og sikter seg senere inn på en utdannelse innen politiets tjeneste.

__________________________________________________


BESTE ELEV 2015

BEST PÅ BJERKE 2015

Skrevet av:

Bjerke-elev Silje Henriksen fikk årets Rotarypris for sin innsats på Bjerke videregående skole.

President i Groruddalen Rotary Kubb, Egil Thorstensen, overakk årets pris, et diplom og 3000 kroner i reisestipend til årets vinner. Silje Henriksen fikk prisen grunnet gode karakterer, minimalt fravær, god orden og oppførsel og for å ha satt spor på Bjerke som vil påvirke elevene som går og som kommer til å gå på skolen framover.

I tillegg til dette har hun etablert og ledet veldedighetsprosjektet på Bjerke i år og samarbeidet med organisasjonen «Right to Play».

– Det er utrolig mange flinke elever her. Jeg hadde ikke forventet at det skulle bli en fra idrettslinjen. Det er mange som fordyper seg i realfag, og jeg trodde en av dem skulle få prisen. Selv om det kom litt overraskende på, er jeg utrolig takknemlig. Jeg vil takke de elevene som har stått på og hjulpet meg med veldedighetsprosjektet, sier årets vinner.

Flere baller i lufta

Ved siden av skolearbeidet har Henriksen drevet med flere ting. Hun har jobbet med veldedighetsprosjektet, vært med i elevrådet og spilt fotball. Mye tid har gått ned i arbeidet med prosjektet som er et samarbeid mellom skolen og veldedighetsorganisasjonen «Right to Play».
– Jeg har vært med helt fra starten. Vi har kjøpt inn bøsser som 200 elever gikk rundt med og vi samlet inn 170 000 kroner. Jeg håper prosjektet vil leve videre og at elevene engasjerer seg. Vi samlet inn penger til barn i Mosambik og det er faktisk dit familieturen går i sommer. Kanskje noe av reisestipendet vil bli brukt der nede, sier Henriksen.

Å dele ut prisen er en tradisjon for Groruddalen Rotary Klubb. De har delt ut en pris til beste elev på Bjerke i en årrekke. Vinneren pekes ut i samarbeid med skolens ledelse.

– Silje er en meget verdig vinner. Ikke bare har hun gode karakterer og lite fravær, men hun har oppnådd gode resultater for både seg selv og Bjerke. Hun har også gjort en kjempeinnsats for veldedighetsprosjektet, sier presidenten i Groruddalen Rotary Klubb.BESTE ELEV 2014

MARTINE VANT PRISEN FOR BESTE ELEV 2014

Skrevet av: Mie Andersen, Akers Avis/ Groruddalen

Forrige uke var Groruddalen preget av skoleavslutninger. Noen skoler feiret skoleåret med grillfest. Andre med hesteshow. På Bjerke videregående skole tok Martine Furulund årets Rotarypris for beste elev.

Da det første kullet på Nye Bjerke videregående skole skulle avslutte, var det både glede og vemod, og en stor jubel for årets beste elev, Martine Furulund. Hun fikk tre seksere og Rotaryprisen.

– Jeg er kjempeglad, stolt og litt lettet. Jeg har lagt mye arbeid i mine tre år på videregående skole, men jeg hadde aldri trodd at jeg skulle vinne årets Rotarypris for beste elev, sier Martine Furulund.

Både elever, lærere og foreldre satt litt høytidstemt, litt spent, litt glad og litt vemodig i aulaen under skoleavslutningen på Bjerke videregående skole. Seremonien var preget av flotte taler, humor, fest og oppvisning. Selv om det er elevene som pleier å styre danseshowet på Bjerke, var det lærere som tok av seg underholdningen på avslutningen - med skuespill og dans. Likevel kunne elevene ikke holde seg unna scenen. Egsona Ajeti, Carl Aquillzan, Chris Le, Sandra Furulund, Kunal Bhart og Zachary Myr danset for de mange elevene og deres foreldre. Sandra Furulund lagde en rørende og gåsehud fremmende avslutning med Beyonces «I was here».

Likevel var det en elev som måtte uventet opp på scenen. Martine Furulund forteller at hun hadde ingen anelse om at Groruddalen Rotary Klubb, rektor og resten av skolen hadde utvalgt henne som vinneren av Rotaryprisen. Med klump i halsen gikk hun opp på scenen for å motta diplomet, 3000 kroner i reisestipend og en varm hilsen fra Rotary-presidenten Terje Andersson.

– Jeg visste ikke at jeg ville få prisen. Læreren min har tullet med det, fordi jeg kun har én dag fravær på tre år. Men jeg ble veldig sjokkert da de ropte opp navnet mitt. På vei opp mot scenen var jeg veldig nervøs, og tenkte «vær så snill, la meg ikke falle», flirer hun.

Martine har et brennende ønske om å bli journalist. Hun venter nå på svar fra journalistlinjen på Voldas høgskole - og med tre seksere på de tre avsluttende media og kommunikasjons eksamener, kan drømmen om inntakelse ikke være langt unna virkeligheten.
– Jeg har lyst til å leve av å formidle. Jeg er veldig interessert i sport, spesielt fotball. Det er det feltet jeg vil jobbe innenfor.

Et forbilde
Det er skolen som utvelger vinneren av prisen. President i Groruddalen Rotary Klubb, Terje Andersson, beskriver Martine Furulund som en utholdende og initiativrik jente med stå-på-vilje.


– Martine er meget dedikert, og et forbilde for andre elever. Hun er alltid hjelpsom mot medelever. Hun bryr seg om skolen, og har vist det på mange måter. Blant annet gjennom arbeidet under åpen dag, der hun reiste rundt på ungdomsskoler som ambassadør. Vi i Groruddalen Rotary Klubb vil derfor belønne henne med årets Rotarypris, sier Andersson.
I 14 år har klubben delt ut prisen til beste elev på Bjerke videregående skole. Nå for første gang på Nye Bjerke.
– Derfor er årets utdeling litt spesiell. Det er flott å være her. Jeg var her da skolen ble innviet. Det er en flott skole med en flott avslutningsseremoni, sier han.

Ros fra rektor
Rektor Astrid Støren Grytte roser Rotarypris-vinneren, og opplyser at de valgte Martine Furulund som vinneren, fordi hun utfylte de fleste kriteriene til skolen: lite fravær, god karakterer og gode personlige kvaliteter.
– Hun er et slikt forbilde som vi ønsker at våre elever skal være. Hun er en flott person som bidrar til å heve de andre elevene, bryr seg om skolen og gir aldri opp. Det gir resultater, sier Støren Grytte.
Rektoren synes det er rart å ta farvel med avgangselevene på Bjerke videregående. Det første kullet på skolen. Og i sin tale la hun vekt på nettopp dette: «Vi vil huske dere som det første kullet som og gikk ut av Nye Bjerke, og ikke minst, som innviet den nye skolen. Det var dere som gikk dere vill i gangene, forsøkte å skjønne søppelsorteringssystemet, og måtte vente på en kantine dere aldri trodde kom».
– Det er fint og litt trist at et flott kull nå går ut av Bjerke videregående skole. Vi kommer til å huske dem og savne dem, avslutter rektoren.


BESTE ELEV 2013


ATHITHIYA FIKK ROTARYPRISEN

Skrevet av: Caroline Bremer / AkersAvis Groruddalen

Bjerke-elev Athithiya Thavaseelan fikk årets Rotarypris for beste elev grunnet gode karakterer og null fravær på tre år.

I 13 år har Groruddalen Rotary Klubb årlig delt ut pris til beste elev på Bjerke videregående skole. I år var det Athithiya Thavaseelan som fikk prisen. Under skoleavslutningen ba Rotary-leder Henning Engh henne opp på scenen, og overrakte et diplom. Hun får også 3000 kroner i reisestipend.
– Det kom veldig overraskende. Jeg ble veldig glad. Pengene skal gå rett til videre studier. Jeg har lyst til å studere medisin, forteller Athithiya.
Begrunnelsen for valget er at Athithiya er en hardtarbeidende, målbevisst, ambisiøs og grundig elev. Rektor Astrid Grytten mener hun er et perfekt valg.
– Hun oppnår svært gode karakterer, og har ikke hatt fravær på tre år. Hun kom også videre i kjemiolympiaden og ble plukket ut til å delta på jenteseminar i realfag på NTNU, forteller Grytten.

Et forbilde
Grytten mener Athithiyas respektfulle væremåte er til etterfølgelse for alle.
– Hun er vennlig, inkluderende og godt likt av sine meddelever.
Athithiya forteller at hun har jobbet veldig hardt for å komme dit hun er i dag.
– Jeg har jobbet hardt for å oppnå gode karakterer. Jeg er veldig glad i å jobbe med mennesker, og kan se meg selv som lege en gang, smiler hun.
Å dele ut prisen er en tradisjon for Groruddalen Rotary Klubb. Deres formål er å fremme og styrke viljen til å gagne andre som grunnlag for all virksomhet, og spesielt viljen til å utvikle vennskap, stille høye etiske krav i yrkeslivet, vise respekt for alt nyttig arbeid, og arbeide for samhold og fred.
– Jeg vil informere ungdommen om hva vi er. Det er nok ikke alle som vet hva vi driver med, sier Engh.

Avslutningsseremoni
Han forteller at vinneren av Rotaryprisen ikke bare skal ha gode karakterer.
– Athithiya er en god vinner, fordi hun har null fravær. Hun har noe i tillegg til gode karakterer, forteller han.
Det er første gang rektor Grytten får overvære en slik avslutningseremoni. Hun ble ansatt på Bjerke i fjor.


– Jeg er veldig spent. Dette er mitt første avgangskull. Når elevene går ut døra, er de ikke lenger elever her på Bjerke. Det tror jeg kommer til å gå opp for mange i kveld, sier hun.
Avslutningsseremonien ble holdt i aulaen til Linderud skole. Bjerke videregående skole er ikke helt ferdig renovert, men Grytten forteller at de flytter inn neste uke.
– Vi begynner å pakke ned og ut neste uke. Det er veldig spennende, forteller rektor. BESTE ELEV 2012


HELENA ER ÅRETS ELEV PÅ BJERKE

Skrevet av Kenneth Fossheim/ Akers Avis Groruddalen 

Først holdt hun en verdig avskjedstale til sine medelever og rektor Gro Flaten. Deretter ble Helena Skagen tildelt Rotary-prisen som årets elev ved Bjerke videregående skole.

– Det var litt uventet, men veldig gøy. Dette er en stor ære for meg, sier Helena Skagen.
Hun er avtroppende elevrådsleder ved skolen. Steinar Grøndal fra Groruddalen Rotaryklubb var på plass for å dele ut prisen til årets elev ved Bjerke videregående skole. 
– Dette er en tradisjon vi har holdt ved i 15 år, og det er hyggelig å gi en oppmerksomhet til en person som har utmerket seg utover hva man kan forvente av en elev, sier han. 
Skagen minnes tre gode år ved skolen. Nå får Veronika Roth den tøffe jobben med å ta over vervet som elevrådsleder ved skolen.
– Det blir ingen lett jobb, men Helena har vært en slags mentor for meg og det har hjulpet veldig, sa Roth da hun holdt sin tale til elevene. 
Rektor Gro Flaten er også full av lovord om Skagen.
– Jeg har inntrykk av at Helena kjenner alle elevene på skolen og at hun har et godt forhold til alle sammen. Helena har vært rollen sin bevisst, er alltid positiv og imøtekommende, skryter Flaten.

Siste farvel
På onsdag i forrige uke tok tredjeklasse farvel med Bjerke videregående skole, mens de resterende elevene i 1. og 2. klasse hadde sin avslutning på fredag. Begge ganger holdt avtroppende rektor, Gro Flaten, en tale til elevene sine. 
– Jeg synes det var en verdig avskjed med elevene, og jeg mener de fortjener en ekstra oppmerksomhet når de slutter. Det er selvfølgelig en stor milepæl å bli ferdig med 13 års skolegang, sier hun. 
Flaten har vært rektor på Bjerke videregående skole et år lenger enn elevene har vært i skolesystemet. Hun innrømmer det var rart å ta farvel for siste gang. 
– Det gikk forholdsvis greit, men talene fra elever og foreldre gikk inn på meg. Når de unge kommer og sier de har hatt en flott tid ved skolen, blir jeg litt rørt, smiler Flaten.

Holder kontakten
Hun innrømmer at det ikke har sunket helt inn at tiden som rektor er over. 
– Det er litt spesielt, men jeg tenker at jeg ønsker å ha kontakt med skolen i årene som kommer også. Jeg vet ikke helt i hvilken

sammenheng, men jeg kommer til å stille opp dersom det er behov for meg.
– Føler du ikke vemod?
– Selvfølgelig, men jeg føler også stolthet på vegne av elevene. Vi har delt mange gleder.
Helena Skagen og Veronika Roth viet store deler av sine avslutningstaler til å hylle sin brennende engasjerte rektor. – Hun har alltid vist engasjement og entusiasme for elevene sine, og vi har bare pene ting å si om henne, sier Skagen.  BESTE ELEV 2011ELISE HAR KUN 6’ERE PÅ VITNEMÅLET

Skrevet av: Heidi M. Skjebstad/ Akers Avis Groruddalen

Stovner-jenta Elise Øien Sørnes går ut av Bjerke videregående skole med seksere i alle fag – og på alle eksamener. Noe bedre er det ikke mulig å gjøre det.
- Jeg fikk en tekstmelding av rektor i går kveld, og trodde først det var noen som tulla med meg. Det er helt surrealistisk, sier Elise Øien Sørnes til Akers Avis Groruddalen.
Hun sitter i foajen på skolen hun har gått de siste tre årene. Det er ikke lange stunden mellom gratulasjonene.
– Du må skrive at denne jenta er en kriger, sier en av lærerne.

Fra Stovner

Elise bor på Stovner. Hun startet skolegangen på Stovner skole, mens ungdomsskolen ble fullført ved Haugenstua skole.
– Jeg er veldig glad jeg er vokst opp på Stovner. Jeg trives bra der jeg bor, smiler hun.
Da hun begynte på videregående var Bjerke førstevalget hennes, og der har hun gått på studiespesialisering de siste tre årene, hvor hun har hatt programfagene fysikk, kjemi, matematikk og toppidrett.
At hun kun skulle få seksere i standpunktkarakterer har hun visst en stund, men at hun i tillegg skulle få toppkarakterer på alle eksamenene kom som en stor overraskelse.

Aller best
Det er heller ikke lette fag hun gikk opp til eksamen i. Norsk skriftlig og muntlig, engelsk, fysikk, matematikk og kjemi. Vitnemålet viser seks på alle sammen.
– Vi har visst at hun lå godt an i de fleste fagene, men det var først onsdag ettermiddag at vi fikk de endelige eksamensresultatene. Dette er helt fantastisk, sier rektor Gro Flaten ved Bjerke videregående skole.
Også for rektoren er det spesielt å vite at en av elevene ved hennes skole er best i landet.
– I løpet av alle årene jeg har jobbet i skolen har jeg aldri opplevd noe liknende. Hun har jo seksere i alle fag, sier Flaten.

Strukturert
Selv forteller Elise at det ligger mye strukturert jobbing bak karakterene.
– Jeg har jobbet veldig mye. Jeg kunne ikke jobbet noe mer. Det har selvfølgelig vært noe skippertak, men jeg har hele tiden jobbet jevnt. Når jeg ser tilbake vet jeg at jeg ikke kunne jobbet noe mer enn det jeg har gjort.
– Hvilke fag har vært mest strevsomme?
– Kjemien har vært strevsom. Jeg måtte skjerpe meg i det faget ved juletider, sier hun.
Elise tror at en av fordelene hennes har vært at hun kan en del på alle felt.
– Jeg gjør også det læreren sier, og har alltid prøvd å svare på det oppgaven spør om, forklarer hun.
I tillegg forteller hun at hun har fått god hjelp av broren sin.
– Han har vært til veldig god hjelp for meg, smiler hun.

Studere medisin
Ved siden av skolen har hun også hatt tid til å trene. Hun går aktivt på langrenn i Høybråten og Stovner IL.
– Jeg trener nesten hver dag. Det er jeg avhengig av. Jeg blir gal hvis jeg ikke får trent, sier hun.
– Hva er planen din videre nå?
– Jeg vil studere medisin, men nå skal jeg først ta et friår. Da skal jeg jobbe, og reise til Asia i noen måneder med en venninne, sier Elise.
I løpet av friåret håper hun at hun blir flinkere til å ta det litt mer med ro.
– Jeg må lære meg å stresse mindre, sier Elise.
Når hun går ut av døra på Bjerke for siste gang i dag vil hun ha gode minner.
– Det har vært veldig fine år her på Bjerke. Her er det ikke noe mobbing, og mange flinke elever. Det beste er likevel at du får lov til å være deg selv her. Det er ikke noen jantelov, oppsummerer Elise.

------oooo0000oooo------

PS. Det var en stolt innkommende President i Groruddalen Rotay Klubb,  Kjartan Eide, som kunne gi Elise klubbens pris, et reisestipend på kr. 3.000,-  sammen med et flott diplom. Overrekkelsen ble sendt på TV, - både i Østlandssendingen og Dagsnytt. Hvis du ikke fikk med deg den reportasjen kan du se det  HER.  (Kommer ca. midt i sendingen.)

 


BESTE ELEV 2009

BJERKES BESTE ELEV!

Skrevet av: Heidi M. Skjebstad, Akers Avis Groruddalen

Evnen til å prestere på høyt nivå både på skolen og sportslig sikret Ellingsrud-jenta Mona Helen Skorstad Rotaryprisen for beste elev på Bjerke videregående skole.
– Dette er veldig morsomt, siden jeg bruker mye tid på idrett. Da er det ekstra morsomt å få det til på skolen, sier Mona Helen Skorstad.

Som vanlig er ved skoleslutt delte Groruddalen Rotary klubb ut Rotary-prisen til den beste eleven ved Bjerke videregående skole. I år var det den pensjonerte biskopen Sigurd Osberg som representerte rotaryklubben.


 – Gjennom de tre årene hun har vært elev ved Bjerke videregående har hunvært en aktiv og engasjert elev med stort pågangsmot og målrettet innsats.
– Hun har utmerket seg både sportslig og akademisk og vist evnen til å prestere høyt i alle sammenhenger, sier Osberg.

Håndball i eliteserien
Mona har gått på idrettslinja ved skolen. Under begrunnelsen som ble lest opp under prisutdelingen, ble det lagt vekt på at hun også har prestert på idrettsarenaen utenfor skole.
– Ved siden av idrettsaktivitetene på skolen har hun de siste to årene hospitert for Toten Håndball og spilt fast i eliteserien, sier Osberg.
I tillegg trekkes det fram at hun er opptatt av å hjelpe medelever til fremgang. 
– Mona Skorstad er en utpreget sosial person som har god kontakt med medelever og lærere. Hun stiller opp i alle sammenhenger. Hun er en person det er lett å spørre og som alltid er velvillig.

Økonomisjef for revyen
Rektor Gro Flaten forteller at det var sterk konkurranse om å få Rotary-prisen i år.
– Vi fikk inn mange kandidater. Mona har utmerket seg helt siden hun startet ved skolen. Hun er vært en flott elev både skolefaglig, sportligog sosialt, mener Flaten.
Det siste skoleåret var Mona Helen Skorstad økonomisjef for Bjerkerevyen og gjorde en utmerket jobb for elevene.
– Hun er en flott og verdig vinner av Rotary-prisen for beste elev 2009, sier Osberg.
Mona hadde slett ikke ventet å få prisen.
- Jeg ble overrasket, sier hun.
Og hun har et godt råd til andre som har lyst til å lykkes både på skolen og sportslig.
– Man må følge med på skolen og jobbe jevnt og trutt. Du må bruke den tiden du har, sier hun.

Fraværsroser
I tillegg til utdelingen av Rotary-prisen, underholdt en av skolens elever med dans under skoleavslutningen. Rektor delte som vanlig ut null-fraværs roser. Denne gangen hadde seks av skolens elever null fravær i løpet av skoleåret.
– Neste år er målet å doble det til 12 elever, sier Flaten, før hun oppfordrer elevene til å nyte sommerferien sin.
– Dere har jobbet bra dette skoleåret. Jeg håper dere siter med en følelse av at ferien er velfortjent. Ta dere litt fri i sommer. Dere trenger ferie, sier hun. BESTE ELEV 2008

HEDRET SKOLENS BESTE

Skrevet av: Heidi M. Skjebstad, Akers Avis Groruddalen 

Engasjement, kunnskap og stort pågangsmot sikret Mikkel Øgrim Haugen Rotary-prisen for årets beste elev under skoleavslutningen ved Bjerke videregående.
-Mikkel Øgrim Haugen, ved Bjerke videregående skole, har utmerket seg spesielt som en aktiv og engasjert elev, åpner Reidun Grodås fra Groruddalen Rotary Klubb.

 - Han har særlig engasjert seg i skolens elevrådsarbeid, og har arbeidetmålbevisst for elevenes medbestemmelse i skolesamfunnet. Han har sammenmed sine medelever bidratt til at Operasjon dagsverk er blitt et vellykket arrangement på skolen, sier Grodås.
Mikkel Øgrim Haugen har vært en rollemodell når det gjelder å arbeide for lite fravær blant elevene. Han er selv tildelt nullfraværsrosen for dette skoleåret.
- Han har også gjennom alle årene vært aktiv i skolens revy, både i planlegging og gjennomføring.
- Mikkel har vært en synlig leder for elevene på skolen og har alltid vært villig til å ta på seg ekstra oppdrag til gode for skolen og elevene, sier Grodås.

For de svake
Mikkel Øgrim Haugen syntes var en ære å få Rotarys pris for beste elev.
- Det er veldig fint å få anerkjennelse for den en har gjort. Men det erviktig at skolen ikke bare hedrer de flinke elevene, men også de svake elevene som har stått på og arbeidet seg opp, og at skolen ser hva de kan gjør for de svakeste elevene, sier Øgrim Haugen.
Som elevrådsleder holdt også Mikkel Øgrim Haugen en sommerhilsen.
- Winston Churchill sa en gang «A country is measured by how well it takes care of it´s unfortunates». Det samme mener jeg om skolen. Skolene burde vært rangert etter hvordan de tar vare på de svakeste elevene, ikke etter karakterer eller enkeltelevers ferdigheter. 
- Her burde det vært flere. Alle kjenner sikkert til noen som har sluttet på videregående. Var det noe vi kunne ha gjort? Enten elever slutter grunnet utestegning fra klassen, for lite tilpassning fra lærerne, psykiske eller fysiske handikapp, mobbing eller at eleven følteat karakterkonkurransen ble for hard, er det alltid noe vi elever ellerlærere kunne gjort bedre.
- Vi er ikke på skolen for å konkurrere, men for å lære, sier Øgrim Haugen.

Hyggelig skole
Under avslutning var det flere av elevene som bidro med kreative innslag. Terje Kristoffersen fikk stor applaus for sin sang og gitarspill, og turn- og dansejentene Sandra Onstad og Mari Eliassen imponerte stort med spenstige hopp og myke bevegelser.
Senere ble det utdeling av nullfraværsrosen for skoleåret.
Sara Basmo var en av ni som fikk rose.
- Jeg har ikke tenkt noe særlig på at jeg alltid har møtt opp til undervisning. Jeg har bare møtt opp. Jeg trives veldig på skolen, sier Sara.


Sosiale medier

Møteinformasjon

Møtested: Thon Hotel Linne
Adresse: Statsråd Mathiesensv. 12
Postnummer: 0598
Sted: Oslo
Land: NO
Møtedag: Tirsdag
Møtetid: 18:30
Møtespråk: noMøtearkiv fra
før August 2022rotary lInker

Nyheter fra
rotary INTERNATIONAL:

Loading RSS...

Nytt fra Rotary i Norge

Loading RSS...

District - Rotary RSS

Loading RSS...