NYHETER / LITT AV HVERT

Dette er hva Aker Avis Groruddalen skrev om jazz-konserten med Magnolia Jazzband i Stovner kirke 7. mai d.å.:

Jazz og kos med Rotary i kirkestuen

Magnolia Jazzband sviktet heller ikke denne gangen da de tok turen til Stovner kirke – og publikum lot seg rive med.

Skrevet av Rolf E. Wulff, Akers Avis Groruddalen

Foto: Knut-G. Lien

- Dette er bare strålende. Vi er en vennegjeng her i kveld som setter stor pris på jazz, og bedre enn dette kan det knapt bli, smiler Torbjørn Holsen, tidligere lærer ved Hasle skole og nå pensjonert knivmaker, tilknyttet Groruddalen Treskjærelag.

Han tar personlig kontakt med president i Groruddalen Rotary Klubb, Terje R. Andersson, og takker for at de nok en gang har invitert et av landets mest kjente jazzband til Stovner kirke.

Fjerde gang

- Det er hyggelig å få slike tilbakemeldinger og se at publikum koser seg, konstaterer Andersson, som er president for perioden 2018/2019.

Før konserten benyttet han anledningen å fortelle litt om Rotary generelt og egen klubb spesielt, med bakgrunn i det humanitære arbeidet som Rotary er kjent for.

- Denne konsertens overskudd skal fordeles mellom «Hand in Hand» i Riga og Frelsesarmeens gatefotball for rusavhengige. Samtidig er vi med på å skape en hyggelig kveld for lokalbefolkningen. Vi føler også at vi bidrar til å sette Groruddalen på kartet. Og så er det så viktig å bruke kirkene våre og vise den store bredden av aktiviteter som foregår innenfor deres vegger, understreker Andersson.

Foran alteret

Magnolia Jazzband trenger vi knapt å presentere. De er ganske enkelt et av landets beste jazzband og regnes som det mest «rotekte» som spiller den genuint innfødte New Orleans Revival Jazz, som har blues og salmer/ gospel som utgangspunkt. Det var nettopp sistnevnte genre som ble presentert i den første delen av konserten hvor det spilles opp foran alteret i kirkerommet. Eksempler som «Do you know my Jesus» og «What a friend we have in Jesus” – i umiskjennelige jazzversjoner.

Andre del av konserten – etter kaffe og vafler, kaker og annet godt – fant sted i kirkestuen, hvor det var gla´jazzen som ble sluppet løs for fullt. De er svært sjelden, ja kanskje aldri, at man får to unike jazz-opplevelser på en og samme kveld.